• Voor Sint leveren we aan huis In Antwerpen vanaf €100*
  • Open van maandag tem zaterdag
  • Verzekerd geleverd aan huis vanaf €6,75

5Out of 53 Reviews

Bij "Sale!" vind je altijd een koopje!

Bij "Sale!" vind je altijd een koopje!


Hoe werkt verkoop op consignatie?

Via Happily Ever After kan je je kinderkleding, speelgoed, babyspullen, zwangerschapskledij, ... een tweede leven geven en er iemand anders heel gelukkig mee maken. 

Bij verkoop op consignatie breng jij je spullen binnen bij Happily Ever After die het gedurende 3 maanden te koop aanbiedt in haar winkel . Verkopen wij jouw artikel, dan ontvang jij 40% van het verkoopsbedrag.

Lees hieronder stap voor stap hoe het werkt.

Stap 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden voor verkoop op consignatie.

Goeie afspraken maken goeie vrienden.  Daarom hebben we een aantal regels opgesteld rond het inbrengen van artikelen en de verkoop op consignatie.  

klik op deze link op doorverwezen te worden naar de gedetailleerde Algemene voorwaarden!
https://www.once-upon-a-time.be/service/algemene-voorwaarden-consignatie/

Stap 2. Maak een afspraak

Omdat we graag werk maken van de spullen die je binnenbrengt, kunnen we maar 5 inbrengers per week aanvaarden, en enkel op afspraak.

Afspraken om binnen te brengen kunnen uitsluitend op zaterdag tussen 12 en 17 uur.  Kan je echt niet of komt er iets tussen, geen probleem, maar bel of mail dan even om te checken wanneer past.

Je kan een afspraak maken op via deze link

Je krijgt enkel de nog beschikbare tijdstippen te zien. Het programma geeft steeds het eerst volgend plekje dat vrij is. Krijg je niets , dan is alles volzet en kan je helaas niet boeken! Enkel wanneer er een annulatie is, zal je een beschikbaar plekje zien. 

Na het maken van je afspraak krijg je per e-mail en SMS een bevestiging.  Een week voor je afspraak ontvang je nog eens een herinnering.

Als het niet anders kan, kan je je afspraak annuleren, maar gezien de grote vraag, zouden we het tof vinden mocht je dat minstens drie dagen op voorhand doen zodat we er eventueel nog iemand tussen kan nemen.  Dat is ook de (enige) reden dat we je e-mail en GSM-nummer vragen, zodat we je hiervoor kunnen bereiken.

Stap 3. Zet je spullen klaar

Steek de gewassen spullen in een stevige bak of een goede kartonnen doos die je ook even kan missen.  Zakken kunnen we niet aanvaarden! We kunnen die helaas niet stapelen en nemen dus bijgevolg heel veel plek in . Voorzie elke doos of los artikel ( bv een loopfiets ) van je naam!

Stap 4. Mail ons je ingevulde formulieren

We vragen je om twee formulieren in te vullen en bij je spullen te steken : 

  1. Het consignatieformulier.  In dit formulier vermeld je je naam, je contactgegevens, je rekeningnummer, wat we moeten doen met de niet-ingenomen en de niet-verkochte spullen, en verklaar je dat je de consignatievoorwaarden hebt gelezen en goedgekeurd.
  2. De inbrenglijst.  Op die lijst vermeld je merk, type, maat en kleur van de spullen die je gaat binnenbrengen.   Zo vergeet je niet wat je hebt binnengebracht, en het maakt het voor ons ook een pak gemakkelijker om alles in te voeren en te checken.

Mail de ingevulde en ondertekende formulieren minstens één dag op voorhand naar [email protected]

Stap 5. Kom je spullen binnenbrengen

Kom naar de winkel op de dag van je afspraak. Je spullen à-la-minute nakijken lukt niet altijd. Bij Happily Ever After wordt alles tijdens het strijken grondig nagekeken. Met het snelle oog worden eventuele tekortkomingen over het hoofd gezien waardoor je nadien alsnog een afspraak moet maken . Hoe beter de Algemene voorwaarden werden nagestreefd , des te minder je weer moet ophalen .

Als we merken dat je de consignatievoorwaarden niet hebt nageleefd dan kunnen we je vragen om je spullen terug mee te nemen.  Onder het motto : Jullie sorteren , wij triëren. Doorheen de jaren merken we dat de Algemene voorwaarden niet worden nagelezen . Wat resulteert in frustratie langs beide kanten . Wil je daarna toch nog spullen binnenbrengen, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

Heb je aangegeven in het consignatieformulier dat je je niet-ingenomen spullen terug wil, dan kan je een afspraak maken van zodra je de inbrenglijst mocht ontvangen ( PDF bestand met oplijsting van je spullen) .  Opgelet : Je niet - ingenomen spullen worden niet opgelijst . Een inbrenglijst is daarom handing om te overlopen wat weerhouden werd en wat niet.

Maak een afspraak "ophalen niet-ingenomen", dan weten we wanneer we je mogen verwelkomen.

Stap 6. Volg de verkoop online

Via ons online klantenportaal kan je de verkoop van al je artikelen volgen, en kan je ook vragen dat we je jouw deel van de opbrengst uitstorten. Dit kan pas vanaf €50 . IS het saldo lager , dan zal het bedrag bij ophalen van "niet-verkochte" artikelen klaargezet worden voor betaling .

Stap 7. Kom je niet-verkochte artikelen ophalen

Via het online klantenportaal kan je ook zien wanneer de verkooptermijn van 3 maanden verstreken is en het tijd is om je niet-verkochte spullen op te halen, als je hebt aangegeven in het consignatieformulier dat je die terug wil.  Tip : Maak bij het ontvangen van je pfd bestand met opgelijste artikelen al dadelijk een afspraak, zodat je een herinnering krijgt één week voordat je erom moet komen. Je vindt je retour datum terug via het klantenportaal en het staat vermeld op je pdf bestand.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »